Cheesecake s malinovým vírem

Recepty, Dorty

Suroviny

280 g sušenek
120 g másla
3 vaničky sýru Philadelphia (375 g)
250 g mascarpone
3 střední vejce
1 žloutek
150 g cukr krupice
3 lžičky vanilkového extraktu
1 vrchovatá prosátá lžíce hladké mouky
1 vrchovatá prosátá lžíce polohrubé mouky
150 g mražených malin

Postup přípravy receptu

  1. Sušenkový základ: dortovou formu vymažeme máslem, včetně okrajů a vyložíme pečícím papírem.

  2. Sušenky rozdrtíme na úplný prášek, přidáme trošku změklé máslo na kostičky a přimixujeme ho ke směsi.

  3. Vysypeme směs dortové formy, upěchujeme rukama, včetně okrajů a uhladíme obrácenou lžící. Dortovou formu dáme do ledničky.

  4. Těsto: vymícháme si Philadelphie i mascarpone, přidáme cukr, vajíčka jedno po druhém, žloutek a nakonec vanilkový extrakt a obě prosáté mouky. Je nutné směs promíchat tak, aby byla hladká a bez hrudek.

  5. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a na dno dáme pekáč plný horké vody.

  6. Vyndáme formu z ledničky a uděláme malinový gel. Pokud máme mražené ovoce, necháme ho napřed v hrnci s pár lžícemi vody trochu povolit a rozmixujeme ponorným mixérem se 2 lžícemi moučkového cukru.

  7. Malinové pyré přecedíme přes síto, vzniklou šťávu budeme vařit 3-5 minut, až se vypaří většina vody a vznikne sirupová konzistence.

  8. Na sušenky nalijeme opatrně těsto a uhladíme do rovna. Potom po částech na různá místa nalijeme malinový sirup.

  9. Vezmeme si špejli nebo cokoliv podobného a tvoříme víry.

  10. Pečeme 40 minut, neotvíráme troubu.

  11. Po 40 minutách troubu vypneme, ale cheesecake v ní necháme ještě 20-30 minut.

  12. Po půl hodině otevřeme dvířka a cheesecake stále necháme uvnitř.

  13. Nakonec ho vyndáme ven, necháme zcela zchladnout a dáme do ledničky.

  14. Jíme nejlépe až další den.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!