Dušené hovězí se zeleninou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 300 g hovězí kližky
- plátek anglické slaniny (cca 1 cm)
- 1 velká cibule
- 3 střední mrkve
- 3 vrchovaté lžíce sterilovaného hrášku
- 2 větší růžičky květáku
- 2 vrchovaté lžíce tmavé jíšky Knoor
- 500 ml hovězího vývaru
- sůl
- pepř
- olej
Postup Dušené hovězí se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso, slaninu a cibuli si nakrájíme na menší kostky. Slaninu dáme do kastrolu a necháme vyškvařit. Pokud pustila málo tuku, přidáme trochu oleje a přisypeme cibuli, kterou necháme mírně zhnědnout. Přidáme nakrájené maso, necháme zatáhnout, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Dusíme cca hodinku, do změknutí masa.
Mezitím si očistíme zeleninu, mrkev nakrájíme na kolečka, květák rozebereme na malé kousky a i s hráškem přidáme k podušenému masu. Podle potřeby dolejeme vývarem a dál vaříme, dokud není zelenina měkká. Zahustíme hotovou jíškou, popřípadně dochutíme. Jako vhodnou přílohu doporučuju šťouchané brambory.