Maminčina božská mísa
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1,5 většího balíčku kulatých dětských piškotů
- 150-200 g másla
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- krystalový cukr(jak chcete sladké)
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 zakysaná smetana
- 200-250 ml černé studené kávy
- 1 sáček dortového želé(12 g Stilla dolce)
- mísa jahod
- trochu rumu (kolik kdo chce)
Postup Maminčina božská mísa
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme silnější kávu (turka nebo instantní) do které přidáme rum, aby nám vychladla a vanilkový pudink ze 400 ml mléka a 2 lžic cukru. Dáme vychladnout a do vlažného přidáme nakrájené máslo.
Do větší mísy si poskládáme hustě piškoty, na ně vystříkáme půl kávy s rumem. Pak si oddělíme 2/3 jahod, ty rozmixujeme a přidáme k pudinku. 1/3 si necháme na zdobení.
V malém množství vody si uvaříme želé, necháme ho zchladnout a také přidáme k pudinku, ještě cukr kolik chceme a vanilkový cukr. Všechno dohromady našleháme a polovinou tohoto krému pomažeme piškoty.
Dál pokračujeme zase piškoty, pocákáme je zbytkem kávy s rumem a do poloviny krému, který nám zbyl zašleháme zakysanou smetanu, potřeme povrch piškotů (větší vrstva) a na něj poskládáme jahody jak je libo a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.