Křehký makovo-kakaový moučník s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2, 5 hrnku polohrubé mouky
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 hrnku podmáslí
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 4 PL třtinového cukru
- 5 PL umletého máku
- 2 PL kakaa
- 4 jablka (2 jablka nastrouhaná + 2 jablka pokrájená)
- olej do formy
Postup Křehký makovo-kakaový moučník s jablky
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme se sodou a práškem do pečiva. Přidáme kakao a mletý mák.
Vejce ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mléko a podmáslí.
Sypké suroviny smícháme s ušlehanou vaječnou směsí.
Dvě omytá a oloupaná jablka nastrouháme a 2 jablka pokrájíme na kostky.
Do těsta vmícháme dvě nastrouhaná jablka a dobře zamícháme. Těsto nalijeme do keramické formy, kterou jsme vytřeli olejem. Do korpusu vmáčkneme kostky pokrájených jablek. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů na 40-45 minut.