Dort s čokoládovo-tvarohovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1. korpus:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- (objem hrnku 200 ml)
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1/4 hrnku oleje
- rum na pokapání korpusů, ale není nutné
- šlehačka a nastrouhaná čokoláda na zdobení
- 2. korpus:
- uděláme úplně stejně, jen s přidáním kakaa
- Krém:
- 3 smetany na šlehání 33 %
- 300 g čokolády na vaření (např. Orion)
- 250 g tvarohu v kostce
Postup Dort s čokoládovo-tvarohovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Den předem připravíme smetanu s čokoládou. Smetanu nalijeme do kastrůlku, nalámeme do ní čokoládu a rozpustíme, ale pozor nesmí to vařit, jen zahříváme a občas promícháme. Necháme vystydnout a uložíme na noc do ledničky. Druhý den ušleháme ručním šlehačem, pak přidáme tvaroh (okapaný) a prošleháme.
Všechny suroviny na korpus dáme do mísy a metlou nebo šlehačem promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 28 cm. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 35-45 minut podle typu trouby. Pro jistotu vyzkoušíme špejlí.
Oba korpusy rozkrojíme, pokapeme rumem a potřeme krémem, necháme část krém stranou na potření dortu. Korpusy poskládáme na sebe střídavě světlý, tmavý a povrch potřeme krémem. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou a strouhanou čokoládou. Dort necháme v lednici přes noc proležet.