Roláda na mangoldu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g vepřového stehna rozřezaného na plát
sardelová pasta
sůl
5 listů mangoldu
1 lžička Solamylu
1 dl mléka
Náplň:
200 g hrášku
2 vejce
2 lžíce sušených hub
1 cibule
olej
sůl
",

Postup přípravy receptu

  1. Najprv si pripravíme náplň: na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme vopred namočené, vyžmýkané a narezané huby a krátko opražíme. Pridáme hrášok a opäť asi 2 min opražíme. Vmiešame vajíčka, osolíme a necháme zraziť na redšiu praženicu (smaženici).

  2. Plát mäsa naklepeme, jemne osolíme a potrieme sardelovou pastou. Na plát navrstvíme náplň a stočíme. Previažeme špagátom.

  3. Do pekáčika natrháme listy mangoldu aj so stopkami, uložíme na ne roládu, podlejeme vodou a zakryté pečieme v rúre pri 200°C asi 35-40 min (podľa hrúbky rolády).

  4. Potom odkryjeme a ešte 10 min zapečieme pri 180°C. Ak treba, počas pečenia podlievame horúcou vodou tak, aby sme mali dostatok výpeku.

  5. Roládu vyberieme, výpek aj s mangoldom zlejeme do kastrólika. Privedieme k varu a zahustíme v mlieku rozmiešaným solamylom. Podľa potreby dochutíme sardelovou pastou, prípadne dosolíme, ale treba dávať pozor, sardelová pasta je slaná dosť.

  6. Roládu narežeme na plátky asi 1 cm hrubé a podávame s ryžou. Omáčku podávame zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!