Vepřové játrové nudličky v marinádě

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 lalok vepřových jater
50 g ostřejšího salámu (nemusí být)
1 větší cibule
1 vejce
3 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce sojové omáčky
1 červená paprika
3 stroužky česneku
špetka cukru
malá hrst mandlí
2 lžíce vody
1 lžíce škrobu
petrželka
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme a nakrájíme na proužky, do misky dáme vejce, olej, nastrouhaný zázvor, škrob a vodu, všechno rozmícháme, dáme do směsi připravená játra, ještě zamícháme a necháme aspoň hodinu odpočinout.

  2. Na pánvi s olejem si osmažíme cibulku nakrájenou na proužky, pak přidáme česnek nakrájený na plátky a po chvíli játra i s marinádou. Ze začátku osmahneme prudce, pak snížíme teplotu a přidáme cukr, sojovou omáčku, mandle plátky a na nudličky nakrájenou papriku, pepř, přikryjeme a dusíme.

  3. Až jsou játra dostatečně měkká, tak přidáme salám nakrájený na menší kousky, osolíme a posypeme petrželkou. Pokud by jsme chtěli více šťávy, můžeme přidat něco vody a převařit do žádaného množství.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!