Kuře na paprikách - paprikáš

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí řízky z vykostěných stehen (nebo celá stehna)
40 g másla
1 lžíce oleje
1 velká cibule
1 plná lžíce mleté sladké papriky
1 červená paprika nebo kapie
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř mletý
cca 250 ml vývaru
200 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže, osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu vyndáme z lednice.

  2. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle s olejem. Poté přidáme do kastrolu zatáhnout stehenní řízky. Ty pak dáme ke straně, přisypeme papriku a mouku, kterou necháme krátce zpěnit, maso opět rozložíme po dně, přisypeme nadrobno pokrájenou papriku nebo kapii. Přilijeme asi 200 ml vývaru a na mírném ohni dusíme za občasného promíchání a případného podlití doměkka. Vývaru nemusíme přilévat mnoho, nebudeme muset už ke konci omáčku zahušťovat.

  3. Když je maso měkké, vyndáme plátky masa stranou a v již odstavené omáčce ze zdroje tepla rozmícháme zakysanou smetanu pokojové teploty. Omáčku dle chuti můžeme ještě dosolit nebo opepřit a podáváme.

  4. Kuřecí řízky dáme na talíře k příloze (rýže, těstoviny, knedlík...) a přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!