Kuře na paprikách - paprikáš
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí řízky z vykostěných stehen (nebo celá stehna)
- 40 g másla
- 1 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 1 plná lžíce mleté sladké papriky
- 1 červená paprika nebo kapie
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř mletý
- cca 250 ml vývaru
- 200 g zakysané smetany
Postup Kuře na paprikách - paprikáš
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže, osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu vyndáme z lednice.
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle s olejem. Poté přidáme do kastrolu zatáhnout stehenní řízky. Ty pak dáme ke straně, přisypeme papriku a mouku, kterou necháme krátce zpěnit, maso opět rozložíme po dně, přisypeme nadrobno pokrájenou papriku nebo kapii. Přilijeme asi 200 ml vývaru a na mírném ohni dusíme za občasného promíchání a případného podlití doměkka. Vývaru nemusíme přilévat mnoho, nebudeme muset už ke konci omáčku zahušťovat.
Když je maso měkké, vyndáme plátky masa stranou a v již odstavené omáčce ze zdroje tepla rozmícháme zakysanou smetanu pokojové teploty. Omáčku dle chuti můžeme ještě dosolit nebo opepřit a podáváme.
Kuřecí řízky dáme na talíře k příloze (rýže, těstoviny, knedlík...) a přelijeme omáčkou.