Mascarpone z mléka - výroba

Recepty, Ostatní

Suroviny

•200 ml mléka
•125 g másla
•1PL citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Mléko přivedeme skoro k varu a v mixeru do něj po částech vmícháme povolené máslo rozkrájené na kousky. Mixujeme 2 – 3 minuty.

  2. Takto vyrobenou šlehačku dáme do kastrolu se silným dnem a přivedeme k varu. Snížíme plamen, aby jen probublávala a vmícháme kyselinu. Trochu mícháme, aby se houstnoucí šlehačka nepřichytla, a když zhoustne do konzistence řídkého pudinku, vypneme zdroj tepla a necháme na plotně zchladnout.

  3. Pak dáme vychladit do lednice, kde zhoustne na konzistenci hustého jogurtu. Hmotu potom zbavíme přebytečné tekutiny (odkapáním v zavěšené utěrce, nebo odfiltrováním v tenké vrstvě na poskládané utěrce).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!