Zelný salát s pomerančem

Recepty, Saláty

Suroviny

1/4 hlávkového zelí
sůl
pepř
1 lžíce medu
1 lžíce citronové šťávy
1 pomeranč 3-4 kousky
1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí zbavíme košťálu a nasekáme je nahrubo. Dáme je vařit do vroucí, osolené vody na 5 minut. Ve vodě je ještě chvíli ponecháme. Pak je scedíme, dáme do misky.

  2. V menší misce ušleháme olej s medem a citronovou šťávou a směsí zelí zalijeme a promícháme. Podle potřeby osolíme, opepříme, přidáme na kousíčky nakrájený pomeranč a ještě jednou promícháme. Podáváme buď samostatně, nebo k různým masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!