Zelný salát s pomerančem
Recepty, SalátySuroviny
- 1/4 hlávkového zelí
- sůl
- pepř
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 pomeranč 3-4 kousky
- 1 lžíce olivového oleje
Postup Zelný salát s pomerančem
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové zelí zbavíme košťálu a nasekáme je nahrubo. Dáme je vařit do vroucí, osolené vody na 5 minut. Ve vodě je ještě chvíli ponecháme. Pak je scedíme, dáme do misky.
V menší misce ušleháme olej s medem a citronovou šťávou a směsí zelí zalijeme a promícháme. Podle potřeby osolíme, opepříme, přidáme na kousíčky nakrájený pomeranč a ještě jednou promícháme. Podáváme buď samostatně, nebo k různým masům.