Vanilkový cheesecake s jahodami
Recepty, DortySuroviny
- Sušenkový základ:
- 100 g oříškových BeBe sušenek
- 30 g změklého másla
- Náplň:
- 250 g tvarohu
- vanilková Matylda
- 2 vejce
- 50 g cukru
- vanilkový cukr
- 250 g zakysané smetany
- jahody
Postup Vanilkový cheesecake s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtíme a spojíme s povoleným máslem. Hmotu natlačíme do formy.
Vejce vyšleháme s cukry, přidáme tvaroh a Matyldu a vše znovu vyšleháme. Hmotu vylejeme na sušenkový základ a dáme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme hodinu.
Poté dort vyndáme, potřeme zakysanou smetanou, poklademe jahodami a pečeme dalších 15 minut na 190°C. Dort podáváme nejlépe vychlazený z ledničky.