Vanilkový cheesecake s jahodami

Recepty, Dorty

Suroviny

Sušenkový základ:
100 g oříškových BeBe sušenek
30 g změklého másla
Náplň:
250 g tvarohu
vanilková Matylda
2 vejce
50 g cukru
vanilkový cukr
250 g zakysané smetany
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme a spojíme s povoleným máslem. Hmotu natlačíme do formy.

  2. Vejce vyšleháme s cukry, přidáme tvaroh a Matyldu a vše znovu vyšleháme. Hmotu vylejeme na sušenkový základ a dáme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme hodinu.

  3. Poté dort vyndáme, potřeme zakysanou smetanou, poklademe jahodami a pečeme dalších 15 minut na 190°C. Dort podáváme nejlépe vychlazený z ledničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!