Domácí becherovka
Recepty, NápojeSuroviny
- 1 l vodky
- 7 ks hřebíčků
- 1 ks celé skořice
- 3 PL cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 PL bylinkového čaje Stomaran (k dostání v lékárně)
Postup Domácí becherovka
Postup přípravy receptu
-
Vše smícháme ve větší lahvi (třeba od okurek), zakryjeme igelitem a zagumičkujeme. Necháme louhovat 2 dny na chladném a tmavém místě. 1-2x míchneme, aby cukr neseděl na dně, ale rozpustil se.
Pak ochutnáme a pokud chceme likér víc hořký, můžeme ještě den nechat, ale ne víc než tři dny, pak už je to moc - ty dva dny jsou vyzkoušené, je to tak akorát. Podle chuti dosladíme (já nedoslazovala, bylo to akorát).
Scedíme, necháme ještě 2-3 dny uležet, pak vychladíme a pijeme jako lék.