Játrovo-bůčková paštika

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

700 g laloku
300 g tučnějšího bůčku
600 g vepřových jater
7 vajec
talíř krájené cibule
250 g sádla
3 kl sladké papriky
1 kl zázvoru
1-2 pl majoránky rozemnuté v dlaních
2 kl pepře
necelá 1 kl mletého hřebíčku
cca 20-25 g soli
500-700 ml vývaru z masa

Postup přípravy receptu

  1. Lalok a bůček uvaříme v mírně osolené vodě, necháme zchladnout a pak je na masovém mlýnku umeleme i se syrovými játry.

  2. Na sádle osmahneme krájenou cibuli jen do mazlava a vychladlé i s rozklepnutými vejci přidáme k masu.

  3. Paštiku osolíme, okořeníme a naředíme chladným vývarem, dobře promixujeme, nalijeme do 2/3 výšky sklenic a zavaříme - 2 hodiny při 100 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!