Játrovo-bůčková paštika
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 700 g laloku
- 300 g tučnějšího bůčku
- 600 g vepřových jater
- 7 vajec
- talíř krájené cibule
- 250 g sádla
- 3 kl sladké papriky
- 1 kl zázvoru
- 1-2 pl majoránky rozemnuté v dlaních
- 2 kl pepře
- necelá 1 kl mletého hřebíčku
- cca 20-25 g soli
- 500-700 ml vývaru z masa
Postup Játrovo-bůčková paštika
Postup přípravy receptu
-
Lalok a bůček uvaříme v mírně osolené vodě, necháme zchladnout a pak je na masovém mlýnku umeleme i se syrovými játry.
Na sádle osmahneme krájenou cibuli jen do mazlava a vychladlé i s rozklepnutými vejci přidáme k masu.
Paštiku osolíme, okořeníme a naředíme chladným vývarem, dobře promixujeme, nalijeme do 2/3 výšky sklenic a zavaříme - 2 hodiny při 100 °C.