Kuřecí stehna na zelí s bramborami a slaninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna (případně paličky)
200 g kysaného zelí
100 g anglické slaniny
2 střední brambory
1 lžička sladké papriky
sůl
pepř
kmín
100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékací misky rozložíme kysané zelí, jemně osolíme a pokmínujeme. Na zelí položíme horní kuřecí stehna, která trošku osolíme, mírně popepříme a posypeme sladkou paprikou.

  2. Ke kuřeti přidáme na větší kousky nakrájenou anglickou slaninu, tak, aby byla nejblíže masu a přidáme na osminky nakrájené brambory. Poprášíme sladkou paprikou a navrch ještě dáme zelí, už jen tak lehce, žádnou vrstvu. Podlijeme trochou vody a zakryjeme alobalem.

  3. Dáme do spodní části trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 20 minut. Pak alobal sejmeme, přidáme případně ještě trochu vody a necháme péct odkryté ještě 20 minut.

  4. Při servírování pokapeme nebo mírně přelijeme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!