Vajíčková pomazánka s mrkví
Recepty, PomazánkySuroviny
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 1 mrkev
- 1 řapík celeru
- kousek másla
- 200 g pomazánkového másla
- 2 lžíce majonézy
- lžička hořčice
- jarní cibulka na drobno
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup Vajíčková pomazánka s mrkví
Postup přípravy receptu
-
Mrkev nastrouháme na jemno, celer nakrájíme na malé kousky. Rozpustíme máslo a mrkev s celerem malinko podusíme. Stačí jen pár minut, než mrkev pustí barvu. Necháme zchladnout.
Smícháme pomazánkové máslo s majonézou, hořčicí a mrkví. Přidáme cibulku a nakonec vejce nastrouhaná na hrubším struhadle. Společně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Necháme proležet a vychladit. Podáváme s pečivem, bohatě sypané pažitkou.