Vajíčková pomazánka s mrkví

Recepty, Pomazánky

Suroviny

4 vejce uvařená natvrdo
1 mrkev
1 řapík celeru
kousek másla
200 g pomazánkového másla
2 lžíce majonézy
lžička hořčice
jarní cibulka na drobno
sůl
pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev nastrouháme na jemno, celer nakrájíme na malé kousky. Rozpustíme máslo a mrkev s celerem malinko podusíme. Stačí jen pár minut, než mrkev pustí barvu. Necháme zchladnout.

  2. Smícháme pomazánkové máslo s majonézou, hořčicí a mrkví. Přidáme cibulku a nakonec vejce nastrouhaná na hrubším struhadle. Společně promícháme a dochutíme solí a pepřem.

  3. Necháme proležet a vychladit. Podáváme s pečivem, bohatě sypané pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!