Tagliatelle s lososem, špenátem, žampióny a sušenými rajčaty
Recepty, RybySuroviny
- půl balíčku tagliatelle
- 1 porce lososa bez kůže, cca 300g
- 5 středních žampiónů
- 6 sušených rajčat
- 1/3 balíčku mraženého listového špenátu
- olivový olej
- sůl, čerstvě mletý pepř 4 barev, trošku mletého kmínu
- 1 vejce a trocha mléka na zalití
- kadeřavá petrželka na ozdobu
Postup Tagliatelle s lososem, špenátem, žampióny a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme těstoviny a uvařené necháme okapat, kápneme trochu olivového oleje a promícháme. Mezitím vroucí vodou zalijeme mražený špenát, po rozmrznutí opět necháme okapat. 6 středních sušených rajčat nakrájíme na třetinky.
Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na plátky cca 5 mm hrubé. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Všechny ingredience vložíme do pekáčku vymazaného trochou oleje, přidáme sůl a koření, pak jen lehce promíchat, netřepat.
Vejce s troškou mléka rozkvedláme a zlehka zalijeme směs. Trošku pokapeme povrch olivovým olejem a dáme zapéct do trouby na 170 stupňů, dokud není losos krásně růžový. Dáme na talíř a ozdobíme kadeřavou petrželkou.