Podmáslová omáčka na způsob Hodolanské
Recepty, OmáčkySuroviny
- 6 větších brambor
- 1 cibule
- hrnek podmáslí
- 2-3 klobásy (podle velikosti)
- 5 vajec uvařených natvrdo
- 2 plné lžíce hladké mouky
- cca 1000 -1200 ml vývaru nebo vody
- malý kousek másla
- 5 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- sůl + cukr
Postup Podmáslová omáčka na způsob Hodolanské
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory a klobásy na přiměřené kousky. Rozpustíme kousek másla nebo sádla a necháme klobásu pustit tuk. Přidáme cibuli a společně pár minut restujeme.
Vše zalijeme vývarem a přidáme brambory s kořením. Vývaru dáme tak zároveň s bramborami a vaříme do poloměkka. V trošce vývaru dobře rozmícháme mouku a vlijeme k bramborám.
Vaříme dalších asi 8-10 minut. Odereme trochu omáčky a smícháme s podmáslím. Podmáslí přidáme k bramborám s klobásou a společně pár minut povaříme
Nakonec dochutíme cukrem, případně solí. Kdo chce, může zjemnit omáčku trochou smetany nebo kouskem másla, ale není to nutné. Přidáme nakrájené vejce a můžeme podávat.