Podmáslová omáčka na způsob Hodolanské

Recepty, Omáčky

Suroviny

6 větších brambor
1 cibule
hrnek podmáslí
2-3 klobásy (podle velikosti)
5 vajec uvařených natvrdo
2 plné lžíce hladké mouky
cca 1000 -1200 ml vývaru nebo vody
malý kousek másla
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
sůl + cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory a klobásy na přiměřené kousky. Rozpustíme kousek másla nebo sádla a necháme klobásu pustit tuk. Přidáme cibuli a společně pár minut restujeme.

  2. Vše zalijeme vývarem a přidáme brambory s kořením. Vývaru dáme tak zároveň s bramborami a vaříme do poloměkka. V trošce vývaru dobře rozmícháme mouku a vlijeme k bramborám.

  3. Vaříme dalších asi 8-10 minut. Odereme trochu omáčky a smícháme s podmáslím. Podmáslí přidáme k bramborám s klobásou a společně pár minut povaříme

  4. Nakonec dochutíme cukrem, případně solí. Kdo chce, může zjemnit omáčku trochou smetany nebo kouskem másla, ale není to nutné. Přidáme nakrájené vejce a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!