Podmáslová zelňačka s houbami
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g kysaného zelí
- 400 ml podmáslí
- 4-5 brambor
- 2 hrsti sušených hub
- 1 cibule
- lžíce sádla
- lžíce hladké mouky
- lžička mleté papriky
- cca hrnek vývaru nebo vody
- 4 kuličky nového koření
- bobkový list
- kmín
- sůl
- cukr podle chuti
- kopr (nemusí být)
Postup Podmáslová zelňačka s houbami
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme vařit do osolené vody. Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle společně s houbami a kmínem restujeme 4-5 minut.
Přidáme papriku, zamícháme a vsypeme mouku. Po krátkém restování vše zalijeme vývarem nebo vodou a prošleháme metličkou. Přidala jsem i vodu ze zelí.
Vmícháme překrájené zelí, koření a uvedeme do varu. Po asi 10 minutách (podle měkkosti zelí) odebereme trochu vývaru a smícháme s podmáslím.
Vše i s uvařenými brambory spojíme dohromady a krátce povaříme. Polévku dochutíme cukrem a koprem. Kdo nechce kopr nemusí, nám v tom chutnal.