Vitello tonnato trochu jinak
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g telecí kýty
- 500 ml suchého bílého vína
- 3 snítky rozmarýnu
- 2 snítky tymiánu
- 1 lžíce olivového oleje
- 250 g konzerva tuňáka v oleji
- 1 větší mrkev
- 1 lžíce kaparů
- 5 ks ančoviček
- 3 lžíce přepuštěného másla
- 3-5 lžic majonézy
- sůl
- pepř
- na ozdobu velké kapary a barevné lístky např. červené řepy, já měla podobné, krvavého šťovíku
Postup Vitello tonnato trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Očištěné maso zalijeme v misce vínem, přidáme bylinky a necháme přes noc v lednici. Maso krásně zkřehne.
Druhý den maso vyndáme, osušíme a svážeme provázkem do tvaru válečku. Na olivovém oleji na pánvi váleček ze všech stran opečeme, přendáme do pekáčku, přidáme špalíčky mrkve, kapary i ančovičky. Dáme péct do předehřáté trouby 1- 1,5 hod na 100° C zapnutou na spodek / vršek, ne horkovzduch.
Hotové maso vyndáme, necháme odpočinout, zabalíme do alobalu a necháme vychladnout. Vše z pekáčku dáme do vysoké nádobky a rozmixujeme dohladka. Vmícháme máslo a majonézu, dochutíme solí a pepřem.
Maso nakrájíme na tenké plátky a přelijeme omáčkou.