Ostružinový džem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1500 g ostružin
600 g krystalového cukru
1 Želírovacího přípravku 2:1
1 lžička kyseliny citrónové
2 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Ostružiny propláchneme na sítu pod tekoucí vodou a dáme vařit do kastrolu. Ze začátku zvolna zahříváme za občasného zamíchání.

  2. Asi po 10 minutách ostružiny přivedeme k varu a šťouchadlem na brambory je trochu pomačkáme.

  3. Ve 2 lžících cukru rozmícháme Želírfix, přidáme do ostružin a 5 minut povaříme. Přidáme zbývající cukr a od bodu varu povaříme 2 minuty. Do odstaveného džemu vmícháme kyselinu citrónovou a rum.

  4. Naplníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!