Vietnamské dušené ledvinky
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 6 vepřových ledvinek
- 1 velká cibule
- 2 lžíce sádla
- čerstvě mletý černý pepř
- kmín kořenný celý
- kmín kořenný drcený
- 1-2 lžičky semínek koriandru
- sójová (ústřicová) omáčka
- (sůl)
- jasmínová nebo basmati rýže
Postup Vietnamské dušené ledvinky
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky pečlivě očistěte, vykrájejte močovody, tuk, případně odblaňte. Propláchněte několikrát ve studené vodě.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Koriandr nadrťte v hmoždíři nahrubo.
V kastrolu rozehřejte sádlo, vhoďte ledvinky, cibuli, kmín a koriandr. S koriandrem opatrně, neznáte-li ho, nejprve ochutnejte a podle toho dejte množství do pokrmu. Ochuťte sójovou (ústřicovou) omáčkou a duste do měkka. Je-li nutné, přilévejte vodu. Opepřete, případně osolte.
Rýži uvařte v osolené vodě dle návodu.