Vietnamské dušené ledvinky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

6 vepřových ledvinek
1 velká cibule
2 lžíce sádla
čerstvě mletý černý pepř
kmín kořenný celý
kmín kořenný drcený
1-2 lžičky semínek koriandru
sójová (ústřicová) omáčka
(sůl)
jasmínová nebo basmati rýže

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky pečlivě očistěte, vykrájejte močovody, tuk, případně odblaňte. Propláchněte několikrát ve studené vodě.

  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Koriandr nadrťte v hmoždíři nahrubo.

  3. V kastrolu rozehřejte sádlo, vhoďte ledvinky, cibuli, kmín a koriandr. S koriandrem opatrně, neznáte-li ho, nejprve ochutnejte a podle toho dejte množství do pokrmu. Ochuťte sójovou (ústřicovou) omáčkou a duste do měkka. Je-li nutné, přilévejte vodu. Opepřete, případně osolte.

  4. Rýži uvařte v osolené vodě dle návodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!