Silný vývar z vepřových kostí se zeleninou a noky
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 vepřové kosti
- 1 mrkev
- 1 petržel
- půlka celeru
- špetka kurkumy
- 2 cherry rajčátka na vyvaření
- sůl
- pepř
- 2 bobkové listy
- 2-4 kuličky nového koření
- petrželka na dozdobení do vývaru
- Na nočky:
- 2 vejce
- sůl
- hrubá mouka nebo krupička (podle konzistence)
Postup Silný vývar z vepřových kostí se zeleninou a noky
Postup přípravy receptu
-
Do tlakového hrnce vložíme kosti, oškrábanou kořenovou zeleninu, snítku celerové a petrželové natě, bobkové listy, koření, cherry rajčátka a sůl. Nádobu uzavřeme poklicí tlakového hrnce a tlakujeme cca 20 minut.
Když sundáme poklici, přecedíme vývar, vyjmeme koření, zeleninu a všechny kosti. Zeleninu pokrájíme na kousky a vše vložíme zpět do vývaru.
Do vývaru pak zavaříme noky z vajec, hrubé mouky (krupičky). Přidáme petrželku.