Silný slepičí vývar s nudlemi
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 slepice
- 1 cibule (neloupaná)
- špetka kurkumy
- 5 celých pepřů
- 5 kuliček barevného pepře
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- hrst zmraženého hrášku
- 1 petržel i s natí
- libeček
- petrželka
Postup Silný slepičí vývar s nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Slepici omyjeme, očistíme, opět opláchneme a naporcujeme. Když chceme, aby byl vývar silný, je potřeba, aby slepice byla zcela ponořena do vody.
Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, jednu celou neloupanou cibuli, špetku kurkumy, všechno koření a petržel s natí.
Vaříme, tlakujeme v tlakovém hrnci na pomalém plameni cca 30 - 35 minut (pokud vaříme polévku bez tlakového hrnce v nádobě, pak vývar vaříme cca 2 hodiny).
Polévku přecedíme, zeleninu pokrájíme na kostičky, část zeleniny vrátíme zpět do polévky a přidáme zavařit i hrášek. Slepici vyjmeme, maso obereme, část obraného masa ze slepice přidáme do polévky.
Polévku osolíme, opepříme a přidáme nadrcené snítky libečku nebo petrželky. Krátce povaříme. Zavaříme uvařené, odcezené domácí nudle.
Druhou část masa z polévky použijeme na rizoto.