Hejk na krémovém lůžku ze žampionů a špenátu
Recepty, RybySuroviny
- 2 filety hejka
- krabička žampionů (cca 150 g)
- sáček špenátových listů (cca 150 g)
- 1 cibule
- 150 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Hejk na krémovém lůžku ze žampionů a špenátu
Postup přípravy receptu
-
Hejka omyjeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony na plátky.
Na pánvičce na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony a restujeme cca 8-10 minut. Neustále mícháme.
Přidáme špenát a přilijeme smetanu. Promícháme a necháme podusit pár minut, než špenátu zvadnou listy.
Dochutíme solí a pepřem.
Na druhé pánvičce rozpálíme olej a hejka opékáme z obou stran, až je pořádně propečený.
Na talíř dáme smetanovou směs žampionů a špenátu a na to položíme hejka.
Velkým hladovcům k tomu můžeme přidat brambory:-)