Krůtí ragú s nudlemi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtích prsou
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
sůl
pepř
asi 3 snítky čerstvého tymiánu
100 ml suchého červeného vína
150 ml kuřecího nebo hovězího vývaru
250 ml passaty (rajčatového pyré)
1 lžička kokosového nebo třtinového cukru
olej
250 g dlouhých nudlí (tagliatelle)
parmazán k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší nudličky, cibuli a česnek nadrobno a mrkev na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej, maso prudce osmahneme, vyjmeme a odložíme stranou.

  2. Do hrnce přidáme lžíci oleje, vhodíme cibuli, po chvilce i nasekaný česnek a kolečka mrkve. Až cibule zesklovatí, vrátíme do hrnce maso a vše podlijeme vínem, osolíme, opepříme a vložíme i snítky tymiánu. Když se víno lehce odpaří, přilijeme passatu a přidáme lžičku cukru, podlijeme vývarem a pod pokličkou na mírném ohni dusíme, až maso změkne. Občas promícháme a je-li třeba lehounce podlijeme vodou nebo vývarem.

  3. Na konci dušení by v hrnci měla být hustější omáčka, kterou není třeba již ničím dohušťovat. Nudle uvaříme podle návodu na obalu a uvařené scezené promícháme s ragú. Porce na talířích sypeme nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!