Krůtí ragú s nudlemi
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- sůl
- pepř
- asi 3 snítky čerstvého tymiánu
- 100 ml suchého červeného vína
- 150 ml kuřecího nebo hovězího vývaru
- 250 ml passaty (rajčatového pyré)
- 1 lžička kokosového nebo třtinového cukru
- olej
- 250 g dlouhých nudlí (tagliatelle)
- parmazán k podávání
Postup Krůtí ragú s nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší nudličky, cibuli a česnek nadrobno a mrkev na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej, maso prudce osmahneme, vyjmeme a odložíme stranou.
Do hrnce přidáme lžíci oleje, vhodíme cibuli, po chvilce i nasekaný česnek a kolečka mrkve. Až cibule zesklovatí, vrátíme do hrnce maso a vše podlijeme vínem, osolíme, opepříme a vložíme i snítky tymiánu. Když se víno lehce odpaří, přilijeme passatu a přidáme lžičku cukru, podlijeme vývarem a pod pokličkou na mírném ohni dusíme, až maso změkne. Občas promícháme a je-li třeba lehounce podlijeme vodou nebo vývarem.
Na konci dušení by v hrnci měla být hustější omáčka, kterou není třeba již ničím dohušťovat. Nudle uvaříme podle návodu na obalu a uvařené scezené promícháme s ragú. Porce na talířích sypeme nastrouhaným parmazánem.