Rohlíčky s punčovou nádivkou

Recepty, Cukroví

Suroviny

Linecké:
300 g hladké mouky
200 g Hery
100 g moučkového cukru
2 žloutky
Punčová hmota:
25 ks dětských piškotů
2 tatranky
30 g ořechů
3 lžíce pikantní marmelády (rybíz, meruňka)
4 lžíce rumu
Na polití:
tmavá poleva
bílá poleva
marmeláda na potření

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, Hery, cukru a žloutků si připravíme linecké těsto, které dáme asi na půl hodiny odpočinout do lednice. Pak ho vyndáme, rozválíme a vykrajujeme tvary rohlíčků.

  2. Upečeme do růžova dle trouby cca 15minut. Dáme vychladnout a mezitím si uděláme náplň.

  3. Piškoty, tatranky a ořechy umeleme. Přidáme rum, marmeládu a pořádně promícháme. Je-li náplň příliš tuhá, přilijeme rum.

  4. Upečené rohlíčky potřeme marmeládou. Pak lžičkou na upečené rohlíčky nandáváme punčovou hmotu, klidně si pomůžeme rukama a hmotu mírně přitlačíme.

  5. Nakonec rohlíčky polijeme rozehřátou čokoládovou polevou a pocákáme bílou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!