Rybí filé dušené na cibuli a kapii
Recepty, RybySuroviny
- 4 ks lisovaného filé z Aljašské tresky
- 5 stroužků česneku
- 2 cibule
- 2 červené kapie
- 2 lžíce oleje
- 4 lžíce omáčky s ústřicovou příchutí
- 6 lžic vody
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 cm silný plátek másla
- lístky zelené petrželky
- sůl
Postup Rybí filé dušené na cibuli a kapii
Postup přípravy receptu
-
Filé necháme přibližně 15 minut povolit.
Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu. Česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a papriku na tenké proužky. Do velké pánve na rozehřátý olej dáme orestovat česnek a cibuli. Po 5 minutách přidáme nakrájené papriky, promícháme a vše nahrneme k okraji pánve.
Povolené filé papírovou utěrkou osušíme. Po obou stranách posypeme solí, mletou paprikou a kmínem a dáme je do uvolněného prostoru do pánve. Zprudka je 3 minuty z jedné strany osmažíme a zahrneme zeleninou. Přidáme omáčku, vodu, přikryjeme poklicí a slabým varem dusíme 10 minut. Poté přidáme plátek másla na zjemnění, sůl podle potřeby a 2 minuty necháme povařit.
Na talíři posypeme nakrájenými lístky zelené petrželky. Jako příloha se hodí různě upravené brambory, čerstvé pečivo, ale může být i dušená rýže.