Rybí filé dušené na cibuli a kapii

Recepty, Ryby

Suroviny

4 ks lisovaného filé z Aljašské tresky
5 stroužků česneku
2 cibule
2 červené kapie
2 lžíce oleje
4 lžíce omáčky s ústřicovou příchutí
6 lžic vody
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička drceného kmínu
1 cm silný plátek másla
lístky zelené petrželky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filé necháme přibližně 15 minut povolit.

  2. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu. Česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a papriku na tenké proužky. Do velké pánve na rozehřátý olej dáme orestovat česnek a cibuli. Po 5 minutách přidáme nakrájené papriky, promícháme a vše nahrneme k okraji pánve.

  3. Povolené filé papírovou utěrkou osušíme. Po obou stranách posypeme solí, mletou paprikou a kmínem a dáme je do uvolněného prostoru do pánve. Zprudka je 3 minuty z jedné strany osmažíme a zahrneme zeleninou. Přidáme omáčku, vodu, přikryjeme poklicí a slabým varem dusíme 10 minut. Poté přidáme plátek másla na zjemnění, sůl podle potřeby a 2 minuty necháme povařit.

  4. Na talíři posypeme nakrájenými lístky zelené petrželky. Jako příloha se hodí různě upravené brambory, čerstvé pečivo, ale může být i dušená rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!