Pikantní kuřecí křídla My cooking diary

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí křídla
Marináda:
česnek
zázvor
2 lžíce kečupu
1 lžíce slunečnicového oleje
4 lžíce sojové omáčky
100 ml sladké chilli omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme zázvor, prolisujeme česnek, přidáme ostatní suroviny a umícháme marinádu (zázvor a česnek dávám dle chuti).

  2. Omytá kuřecí křídla obalíme v marinádě a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Přebytečná marináda se kvůli kečupu připaluje, proto v ní křídla pouze obalíme, zbytek marinády s křídly nepečeme.

  3. Pečeme cca 50 minut při 200 °C, křídla během pečení potírám zbytkem marinády, posledních pár minut na horkovzduch - pokud chceme křídla opečená. Zbylou marinádu můžeme přihřát a ještě v ní obalit hotová křídla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!