Pikantní kuřecí křídla My cooking diary
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí křídla
- Marináda:
- česnek
- zázvor
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 4 lžíce sojové omáčky
- 100 ml sladké chilli omáčky
Postup Pikantní kuřecí křídla My cooking diary
Postup přípravy receptu
-
Nastrouháme zázvor, prolisujeme česnek, přidáme ostatní suroviny a umícháme marinádu (zázvor a česnek dávám dle chuti).
Omytá kuřecí křídla obalíme v marinádě a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Přebytečná marináda se kvůli kečupu připaluje, proto v ní křídla pouze obalíme, zbytek marinády s křídly nepečeme.
Pečeme cca 50 minut při 200 °C, křídla během pečení potírám zbytkem marinády, posledních pár minut na horkovzduch - pokud chceme křídla opečená. Zbylou marinádu můžeme přihřát a ještě v ní obalit hotová křídla.