Dušená hovězí kýta se zeleninou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězí kýty
- 2 cibule
- 350 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
- 100 ml červeného vína
- 3-4 lžíce pasírovaných rajčat
- 250 ml hovězího vývaru
- 2 stroužky česneku
- mletý bobkový list
- špetka tymiánu
- sádlo
- mletý pepř
- sůl
Postup Dušená hovězí kýta se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, zeleninu na kousky, česnek prolisujeme.
Na sádle dozlatova osmahneme cibuli a na ní pak osolené a opepřené kostky masa.
Přidáme víno, protlak z rajčat, vývar, česnek a koření a pod poklicí dusíme do změknutí masa.
K měkkému masu vsypeme zeleninu, dosolíme, pokud je třeba, i malinko podlijeme a ještě chvíli dusíme, než zelenina změkne. Podáváme s bílým pečivem.