Dušená hovězí kýta se zeleninou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězí kýty
2 cibule
350 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
100 ml červeného vína
3-4 lžíce pasírovaných rajčat
250 ml hovězího vývaru
2 stroužky česneku
mletý bobkový list
špetka tymiánu
sádlo
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, zeleninu na kousky, česnek prolisujeme.

  2. Na sádle dozlatova osmahneme cibuli a na ní pak osolené a opepřené kostky masa.

  3. Přidáme víno, protlak z rajčat, vývar, česnek a koření a pod poklicí dusíme do změknutí masa.

  4. K měkkému masu vsypeme zeleninu, dosolíme, pokud je třeba, i malinko podlijeme a ještě chvíli dusíme, než zelenina změkne. Podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!