Dušená vepřová žebírka v kysaném zelí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřových žeber
- 500 g kysaného zelí
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého černého pepře
- 1 mrkev
- 1 cibuli
- sůl
- voda
Postup Dušená vepřová žebírka v kysaném zelí
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu vložíme omytá vepřová žebírka a do půlky je zalijeme vodou, aby žebra nebyla celá potopená. Přidáme všechno koření, oloupanou mrkev a 45 minut dusíme. Pokud je potřeba, během dušení přidáme další vodu.
Po 45 minutách vyndáme mrkev a cibuli, přidáme kysané zelí a dusíme do změknutí. Podáváme s bramborem nebo jen s chlebem.