Mandarinkové řezy s kefírem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
125 g másla
100 g moučkového cukru
4 vejce
200 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
5 ČL kakaa
2 ČL rumu
plech 30x40
Náplň:
600 g mandarinkoveho kompotu
100 g moučkového cukru
500 ml kefíru
10 plátků želatiny
200 ml šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme vejce.

  2. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem a opatrně vmícháme.

  3. Nakonec přidáme rum a dobře promícháme.

  4. Plech vyložíme pečícím papírem a stejnoměrně rozetřeme těsto. Vložíme do trouby a upečeme.

  5. Na náplň si připravíme mandarinky, které scedíme a šťávu uchováme.

  6. Smícháme kefír, cukr a 3 lžíce mandarinkové šťávy.

  7. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a poté svaříme v malém kastrůlku.

  8. Rozpuštěnou horkou želatinu přimícháme do kefírové směsi. Šlehačku ušleháme do tuha a spolu s třetinou mandarinek opatrně vmícháme do kefírového krému.

  9. Krémem potřeme upečený plát a minimálně na čtyři hodiny dáme do chladu ztuhnout.

  10. Potom nakrájíme a ozdobíme zbylými mandarinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!