Čokoládovo-vanilkový dort
Recepty, DortySuroviny
- (Korpus světlý:)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- (Korpus tmavý:)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- kakao
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- Krém:
- 1 vanilkový pudink
- 1/4 l mléka
- vanilkový cukr
- cukr dle chuti
- 3/4 kostky malého másla (1/8)
- Další suroviny:
- rybízová marmeláda
- čokoláda na vaření
- bílá čokoláda
- cukrářské zdobení
- marcipánové ozdoby
Postup Čokoládovo-vanilkový dort
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Mouku, prášek do pečiva, cukr smícháme, pak přidáme vejce, hrnek mléka a půl hrnku olje. Nalejeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme při 180 stupních 30 min. Kontrolujeme zda se těsto nepřipaluje. Takto postupujeme i u tmavého korpusu.
Korpusy necháme vychladnout, případně seřízneme do rovného tvaru, potřeme oba rybízovou marmeládou.
Krém: Uvaříme vanilkový pudink, necháme vychladnout, přidáme máslo, případně cukr. Vše důkladně vyšleháme.
Korpusy spojíme krémem. Vzniklý dort necháme důkladně vychladnout.
Rozehřejeme čokoládu na vaření, potřeme jí celý dort, posypeme zdobením, hoblinami z bílé čokolády a dozdobíme marcipánovýma figurkama.