Kuřecí na másle s karotkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecího masa (prsa)
- 1 velká bílá cibule
- 6 středních karotek
- 1,5 l silného kuřecího vývaru
- 60 g másla
- máslová jíška
- 1/2 svazku čerstvé petrželové natě
- sůl
- pepř
- mletá červená paprika
Postup Kuřecí na másle s karotkou
Postup přípravy receptu
-
Maso z kuřecích prsou nakrájíme tak, že z jednoho prsa uděláme šikmým řezem tři menší kousky.
Každý kousek osolíme, opepříme a lehce poprášíme mletou červenou paprikou.
Na velmi jemno si nakrájíme celou bílou cibuli.
Rozehřejeme si pánev a kuřecí kousky velmi zprudka opečeme.
Ve větším hrnci si rozpustíme máslo a do něj vložíme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Přidáme na tenká kolečka nakrájenou karotku, promícháme s cibulí a lehce zarestujeme.
Poté přidáme opečené kuřecí maso a zalijeme kuřecím vývarem.
Přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať a necháme provařit cca 30 minut.
Po uvedené době lehce zahustíme omáčku máslovou jíškou a necháme ještě 10 minut za častého míchání probublávat. Podáváme s rýží a posypané sekanou petrželovou natí.