Kuřecí na másle s karotkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecího masa (prsa)
1 velká bílá cibule
6 středních karotek
1,5 l silného kuřecího vývaru
60 g másla
máslová jíška
1/2 svazku čerstvé petrželové natě
sůl
pepř
mletá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso z kuřecích prsou nakrájíme tak, že z jednoho prsa uděláme šikmým řezem tři menší kousky.

  2. Každý kousek osolíme, opepříme a lehce poprášíme mletou červenou paprikou.

  3. Na velmi jemno si nakrájíme celou bílou cibuli.

  4. Rozehřejeme si pánev a kuřecí kousky velmi zprudka opečeme.

  5. Ve větším hrnci si rozpustíme máslo a do něj vložíme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

  6. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou karotku, promícháme s cibulí a lehce zarestujeme.

  7. Poté přidáme opečené kuřecí maso a zalijeme kuřecím vývarem.

  8. Přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať a necháme provařit cca 30 minut.

  9. Po uvedené době lehce zahustíme omáčku máslovou jíškou a necháme ještě 10 minut za častého míchání probublávat. Podáváme s rýží a posypané sekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!