Polévka z řapíkatého celeru s cizrnou a kuskusem

Recepty, Polévky

Suroviny

4 řapíky celeru
1 větší mrkev
300 g uvařené cizrny nebo konzervované, propláchnuté
100 g kuskusu
zeleninový bujón nebo vývar
l lžička mleté papriky
chilli - podle chuti, nemusí být
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus připravíme podle návodu a necháme stranou.

  2. Zeleninový vývar přivedem k varu a vložíme do něho očistěné, pokrájené celerové řapíky, kolečka mrkve, papriku a chilli. Vaříme doměkka, ale zelenina nesmí být rozvařená.

  3. Přidáme uvařenou cizrnu, zahustíme kuskusem a je-li třeba, dochutíme solí. Na talíři ozdobíme celerovými lístky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!