Polévka z řapíkatého celeru s cizrnou a kuskusem
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 řapíky celeru
- 1 větší mrkev
- 300 g uvařené cizrny nebo konzervované, propláchnuté
- 100 g kuskusu
- zeleninový bujón nebo vývar
- l lžička mleté papriky
- chilli - podle chuti, nemusí být
- sůl
Postup Polévka z řapíkatého celeru s cizrnou a kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Kuskus připravíme podle návodu a necháme stranou.
Zeleninový vývar přivedem k varu a vložíme do něho očistěné, pokrájené celerové řapíky, kolečka mrkve, papriku a chilli. Vaříme doměkka, ale zelenina nesmí být rozvařená.
Přidáme uvařenou cizrnu, zahustíme kuskusem a je-li třeba, dochutíme solí. Na talíři ozdobíme celerovými lístky.