Quesadillas

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

0,5 kg kuřecích prsou
mexické koření
1 červená cibule
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
kus cukety
chilli paprička
25 dkg čedaru (nebo goudy)
8 ks tortill
sůl
pepř
popř. pálivá paprika
koření (dle vlastní chuti)
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousíčky, okořeníme a na olivovém oleji opečeme dozlatova. Vyjmeme z pánve a odložíme do tepla.

  2. Na stejnou pánev dáme veškerou zeleninu, okořeníme, lehce podlijeme vodou a dusíme, dokud se voda nevypaří a zelenina nezměkne.

  3. Mezitím si na hrubém struhadle nastrouháme sýr.

  4. Zeleninu smícháme s masem. Tortillu lehce posypeme strouhaným sýrem, přidáme směs zeleniny a masa, opět přidáme sýr a přikryjeme další tortillou.

  5. Grilujeme na grilu, nebo můžeme dát na pánev a přikrýt něčím těžkým a ogrilovat obě strany. Podáváme např. s dipem ze zakysané smetany, česneku, soli, pepře a naťové cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!