Portobello s raclette sýrem

Recepty, Houby

Suroviny

2 čerstvé žampiony portobello
120 g sýru Raclette Livradoux - zrající sýr
1 vejce
2 plátky sušené šunky
sůl a bílý pepř
cca 40 g strouhanky ze staršího rohlíku
olej

Postup přípravy receptu

  1. Steakové žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit nebo je dáme volně upéct s naplněnými žampiony, případně je použijeme do polévky...

  2. Raclette sýr nakrájíme do misky, přidáme pokrájenou sušenou šunku a vejce. Dle chuti osolíme, směs promícháme a dle potřeby (hustoty směsi) zahustíme strouhankou. Tu dáváme čerstvou, ze staršího, ne zcela tvrdého pečiva, kterou rozmixujeme nebo nastrouháme.

  3. Směs rozdělíme do klobouků žampionů, lehce přimáčkneme, žampiony vložíme do olejem vytřené zapékací misky, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na 25 minut. Pak odklopíme a krátce dopečeme vršky náplně dozlatova.

  4. Podáváme s čerstvou zeleninou, zeleninovými saláty, opečenými tousty, bramborovou kaší...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!