Portobello s uzenou mozzarellou
Recepty, HoubySuroviny
- 2 steakové žampiony portobello
- 100 g uzené mozzarelly
- 1 vejce
- 50 g uzené šunky (nebo dušené)
- 2 lžíce strouhanky - čerstvé, cca 30 gramů
- sůl dle chuti
- máslo
Postup Portobello s uzenou mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů nebo je dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky.
Mozzarellu se šunkou pokrájíme na malé kousky a dáme do misky, kam přidáme vejce, osolíme, můžeme přidat i trochu bylinek (petrželka, pažitka...) nebo špetku muškátového květu. Vše promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou z ne zcela tvrdého pečiva (rohlík, toustový chléb...).
Do klobouků rozdělíme připravenou směs, trochu přimáčkneme a dáme do zapékací mísy, vymazané máslem (olejem). Zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na 20 minut. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, toustem, zeleninovým salátem...