Portobello s uzenou mozzarellou

Recepty, Houby

Suroviny

2 steakové žampiony portobello
100 g uzené mozzarelly
1 vejce
50 g uzené šunky (nebo dušené)
2 lžíce strouhanky - čerstvé, cca 30 gramů
sůl dle chuti
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů nebo je dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky.

  2. Mozzarellu se šunkou pokrájíme na malé kousky a dáme do misky, kam přidáme vejce, osolíme, můžeme přidat i trochu bylinek (petrželka, pažitka...) nebo špetku muškátového květu. Vše promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou z ne zcela tvrdého pečiva (rohlík, toustový chléb...).

  3. Do klobouků rozdělíme připravenou směs, trochu přimáčkneme a dáme do zapékací mísy, vymazané máslem (olejem). Zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na 20 minut. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.

  4. Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, toustem, zeleninovým salátem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!