Portobello zapečené s vajíčkem
Recepty, HoubySuroviny
- 4 portobello
- 4 vajíčka
- 4 malé plátečky prorostlé uzené slaniny
- 3-4 lžíce strouhaného tvrdého sýra (množství podle velikosti hub)
- trochu čerstvého oregana
- pepř
- sůl (já nedávám, slanina a sýr jsou slané dost)
- rukola nebo jiný salát
Postup Portobello zapečené s vajíčkem
Postup přípravy receptu
-
Huby očistíme a odstránime nožičky.
Strúhaný syr premiešame s nadrobno nakrájanými nožičkami húb a lístočkami oregana.
Klobúky uložíme na olejom vymazaný pekáčik (ja používam teflónovú fóliu) a do každého klobúka dáme plátoček slaniny.
Klobúky naplníme syrovou zmesou tak, že sa v strede snažíme urobiť jamku. Do každej jamky vyklepneme opatrne vajíčko.
Pekáčik vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 20-30 minút, podľa veľkosti húb.
Upečené portobello uložíme na postieľku“ z rukoly alebo iného šalátu. Ihneď podávame.