Hovězí guláš po mexicku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

200 g pěkného hovězího zadního masa nebo plece
slunečnicový olej nebo kukuřičný olej nebo sádlo
1 stroužek česneku
1 pálivá paprička
1 velká cibule
sůl
1/4 lžičky drceného římského kmínu
pálivá paprika mletá podle chuti
1/2 lžičky drcených semínek koriandru
plechovka loupaných rajčat
1/2 masité červené papriky
200 g mražené kukuřice nebo sterilované kukuřice
1 ks hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na proužky asi 1 cm silné.

  2. Na oleji chvíli smažíme oloupaný celý stroužek česneku a chilli papričku. Nespálit!

  3. Vyjmeme a vhodíme oloupanou hrubě rozkrájenou cibuli. Osmahneme a když zrůžoví, přidáme maso, osolíme, posypeme kořením, opečeme, zalijeme pokrájenými rajčaty z plechovky a dusíme na mírném plameni asi 1,5-2,5 hodiny podle kvality masa.

  4. Ke konci přidáme na čtverečky nakrájenou papriku a mraženou kukuřici a necháme dodusit. Maso je jen lehce obalené šťávičkou. Pokud máme kukuřici sterilovanou, vložíme ji až na závěr a jen necháme prohřát.

  5. Do hotového pokrmu necháme rozpustit čokoládu a podáváme s rýží nebo pečenými bramborami a bez eidamu.

  6. Milovníci zeleného koriandru ještě posypou nasekanou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!