Maxi ptáček s kapiovou šťávou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 plátek hovězího masa - 200 g
2 vejce
1 lžička slunečnicového oleje
2 - 4 plátky anglické slaniny
sůl
20 g mražených fazolových lusků
mletý černý pepř
1 lžička pikantní orientální hořčice
1/4 kapie
Šťáva:
1/4 kapie
1/2 hovězího bujónu
1 - 2 stroužky česneku
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na lžičce oleje připravíme osolená míchaná vejce.

  2. Plát masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.

  3. Potřeme hořčicí a 1/3 vajec.

  4. Poklademe plátkovou anglickou, 1/4 kapie, 2/3 vejce a fazolkami. Maso zarolujeme a zpevníme nití.

  5. Na 2 lžících oleje ptáček orestujeme ze všech stran a podlijeme vodou.

  6. Zbytek kapie a česnek nastrouháme na jemno a s bujónem přidáme k masu. Za občasného obracení a podlévání udusíme do měkka.

  7. Ptáček vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme.

  8. Z masa odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!