Maxi ptáček s kapiovou šťávou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 plátek hovězího masa - 200 g
- 2 vejce
- 1 lžička slunečnicového oleje
- 2 - 4 plátky anglické slaniny
- sůl
- 20 g mražených fazolových lusků
- mletý černý pepř
- 1 lžička pikantní orientální hořčice
- 1/4 kapie
- Šťáva:
- 1/4 kapie
- 1/2 hovězího bujónu
- 1 - 2 stroužky česneku
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička polohrubé mouky
Postup Maxi ptáček s kapiovou šťávou
Postup přípravy receptu
-
Na lžičce oleje připravíme osolená míchaná vejce.
Plát masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Potřeme hořčicí a 1/3 vajec.
Poklademe plátkovou anglickou, 1/4 kapie, 2/3 vejce a fazolkami. Maso zarolujeme a zpevníme nití.
Na 2 lžících oleje ptáček orestujeme ze všech stran a podlijeme vodou.
Zbytek kapie a česnek nastrouháme na jemno a s bujónem přidáme k masu. Za občasného obracení a podlévání udusíme do měkka.
Ptáček vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme.
Z masa odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Podáváme s rýží.