Kuřecí quesadillas

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 KL mletého chilli
1 PL čerstvého koriandru nasekaného
1 PL olivovového oleje
šťáva z 1/2 limetky
1 KL soli
1 KL římského kmínu
2 kuřecí prsa (nakrájená na pláty tzn. rozpůlená)
1 menší cibule (nakrájená na slabé plátky)
5-6 ks pšeničných tortill (25 cm)
2 rajčata (zbavená semínek a nakrájená na malé kostičky)
300 g strouhaného sýra (např. Čedar, Eidam atd.)

Postup přípravy receptu

  1. V malé misce smícháme chilli, koriandr, olivový olej, limetkovou šťávu, sůl, kmín.

  2. Ve směsi obalíme kuřecí prsa a dáme grilovat na rozpálenou pánev. Kuře takto ogrilujeme (uvaříme), otočíme po asi 3 - 5 minutách. Jakmile je kuře propečené, vyndáme ho na talíř a natrháme ho vidličkou na malé kousky.

  3. Na pánev, na které jsme grilovali kuře, dáme cibuli a necháme ji vařit cca 5 - 10 minut, až získá zlatavou barvu, pravidelně mícháme. (Kuře pravděpodobně pustí šťávu, necháme ji na pánvi a do ní dáme tu cibuli). Uvařenou cibuli smícháme s natrhaným/ nakrájeným kuřetem, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a promícháme.

  4. Metlou namočenou v oleji lehce potřeme tortillu, na její polovinu rozložíme asi 2 - 3 lžíce masové směsi a posypeme nastrouhaným sýrem. Přikryjeme druhou polovinou tortilly. Opakujeme se zbývajícími tortillami, až spotřebujeme celou směs a sýr.

  5. Rozehřejeme gril, např. nebo grilovací pánev, např. a lehce ji potřeme olejem. Tortilly grilujeme z obou stran dozlatova, až je sýr rozteklý. Podáváme s mexickou rýží, salsou, a zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!