Špenátové palačinky s jogurtovým dipem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

100 g hladké mouky
200 ml mléka
20 ml oleje
2 vejce
400 g čerstvého listového špenátu
10 g česneku
80 g citronu
250 g Ricotty
120 ml jogurtu
4 g soli
2 g pepře
20 g pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, mouky a vajec vyšlehejte hladkou směs na palačinky a lehce ji osolte.

  2. Na pánvi rozpalte malé množství oleje a vlijte na ni část těsta. Až bude ze spodní strany zlatavá, otočte. Stejným způsobem připravte všechny palačinky.

  3. Opláchněte a osušte špenát. Nakrájejte ho na menší kusy.

  4. Oloupejte česnek a nasekejte ho na drobno.

  5. Rozpalte pánev s olejem a osmahněte česnek a špenát. Až směs vychladne, vmíchejte ricottu a citronovou šťávu. Osolte a opepřete podle chuti.

  6. Naplňte palačinky vzniklou směsí a zapečte při teplotě 150°C po dobu pěti minut.

  7. Než se palačinky zapečou, promíchejte jogurt s nasekanou pažitkou, citronovou šťávou a pepřem. Palačinky podávejte teplé s jogurtovým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!