Špenátové palačinky s jogurtovým dipem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 100 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 20 ml oleje
- 2 vejce
- 400 g čerstvého listového špenátu
- 10 g česneku
- 80 g citronu
- 250 g Ricotty
- 120 ml jogurtu
- 4 g soli
- 2 g pepře
- 20 g pažitky
Postup Špenátové palačinky s jogurtovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, mouky a vajec vyšlehejte hladkou směs na palačinky a lehce ji osolte.
Na pánvi rozpalte malé množství oleje a vlijte na ni část těsta. Až bude ze spodní strany zlatavá, otočte. Stejným způsobem připravte všechny palačinky.
Opláchněte a osušte špenát. Nakrájejte ho na menší kusy.
Oloupejte česnek a nasekejte ho na drobno.
Rozpalte pánev s olejem a osmahněte česnek a špenát. Až směs vychladne, vmíchejte ricottu a citronovou šťávu. Osolte a opepřete podle chuti.
Naplňte palačinky vzniklou směsí a zapečte při teplotě 150°C po dobu pěti minut.
Než se palačinky zapečou, promíchejte jogurt s nasekanou pažitkou, citronovou šťávou a pepřem. Palačinky podávejte teplé s jogurtovým dipem.