Pečená husí játra - libamáj

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g husích jater
300 ml mléka
2 menší červené cibule
3 neoloupané stroužky česneku
3-4 lžíce sádla (lepší je husí, ale vepřové nevadí)
5 hřebíčků
l žíce plátkovaných mandlí
sůl
bílý pepř
lžička červené sladké papriky (dala jsem uzenou)

Postup přípravy receptu

  1. Játra namočíte minimálně na půl hodiny do studeného mléka.

  2. Na pánvi rozehřejete sádlo, trochu opečete cibuli nakrájenou na měsíčky a neloupané stroužky česneku.

  3. Játra, do kterých napícháte pár hřebíčků vedle cibule orestujete ze všech stran, přidáte mandle, podlijete trochu vodou nebo vývarem a dáte přikryté do trouby.

  4. Přesunula jsem do zapékací misky, která má pokličku. Játra by měla být potopena zhruba do poloviny.

  5. Pečete cca 30 minut, pak odkryjete a pečete pomalu dál, dokud se neodpaří voda.

  6. Na pánvi na trošce odebraného tuku z jater lehce osmažíte lžičku papriky, vymačkáte upečený česnek, přidáte játra spolu s výpekem a chvíli ještě orestujete. Měli jsme opečené brambory s cuketou, dobrá by byla určitě rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!