Pečená husí játra - libamáj
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g husích jater
- 300 ml mléka
- 2 menší červené cibule
- 3 neoloupané stroužky česneku
- 3-4 lžíce sádla (lepší je husí, ale vepřové nevadí)
- 5 hřebíčků
- l žíce plátkovaných mandlí
- sůl
- bílý pepř
- lžička červené sladké papriky (dala jsem uzenou)
Postup Pečená husí játra - libamáj
Postup přípravy receptu
-
Játra namočíte minimálně na půl hodiny do studeného mléka.
Na pánvi rozehřejete sádlo, trochu opečete cibuli nakrájenou na měsíčky a neloupané stroužky česneku.
Játra, do kterých napícháte pár hřebíčků vedle cibule orestujete ze všech stran, přidáte mandle, podlijete trochu vodou nebo vývarem a dáte přikryté do trouby.
Přesunula jsem do zapékací misky, která má pokličku. Játra by měla být potopena zhruba do poloviny.
Pečete cca 30 minut, pak odkryjete a pečete pomalu dál, dokud se neodpaří voda.
Na pánvi na trošce odebraného tuku z jater lehce osmažíte lžičku papriky, vymačkáte upečený česnek, přidáte játra spolu s výpekem a chvíli ještě orestujete. Měli jsme opečené brambory s cuketou, dobrá by byla určitě rýže.