Super zdravá polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

olivový olej
1 cibule
1,5 l zeleninový vývar
2 mrkve
kousek celeru
petržel
1 rajče
růžičková kapusta (malé kapustičky cca 10 ks)
2 stroužky česneku
sůl
pepř
ovesné vločky
1 vejce
petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství olivového oleje osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli, poté přidáme zeleninový vývar, dále na malé kostičky nakrájenou zeleninu - mrkev, celer a petržel, necháme chvíli vařit, dokud zelenina nezměkne.

  2. Poté přidáme nakrájené malé kapustičky a nakrájené rajče, opět chvíli vaříme, dokud kapusta nebude měkká, dále už jen přidáme prolisovaný česnek a dáme libovolné množství ovesných vloček, osolíme, opepříme a povaříme, nakonec přidáme rozšlehané vajíčko a posypeme čerstvou petrželkou.

  3. Polévka je vynikající, má obrovské množství prospěšných látek, je vhodná i při dietách a zvýší naši obranyschopnost a zahřeje organismus.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!