Květákovo-brokolicové karbanátky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- - 70 dkg květáku
- - 70 dkg brokolice
- - 3 rohlíky
- - 2 vejce
- - 100 ml mléka
- - 2 lžíce hladké mouky
- - strouhanka
- - sůl
- - pepř
- - olej
- Tatarka:
- - 3 dl oleje
- - lžíce polotučné hořčice
- - cibule nebo pórek
- - lžíce octa
- - pažitka
Postup Květákovo-brokolicové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Květák a brokolici rozděláme na menší kousky, omyjeme a dáme vařit do vody na 10 minut.
Zatím si nastrouháme rohlíky do mísy a zalejem mlékem, necháme chvíli pracovat aby se mléko nasáklo do rohlíků.
Po vychladnutí uvařeného květáku a brokolice vše nastrouháme na struhadle do mísy, přididáme 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a pořádně promícháme a začne nám vznikat směs, kterou můžeme zahustit strouhankou, pokud je stále moc řídká.
Na pánvi si rozehřejeme olej a postupně smažíme karbanátky, když budou hotové, necháme je okapat na ubrousek od přebytečného oleje.
Abychom měli vše domácí, uděláme si k tomu domácí tatarku, je velmi rychlá. Do nádoby si naleju 3 dl oleje, polévkovou lžíci hořčice, lžíci octa a vše ponorným mixérem umícháme dokud z toho nebude majolka. Nakonec přidáme na jemně nakrájenou cibulku a někdo do toho ještě dává okurku;-). Jako přílohu jsem zvolil bramborovou kaši a dobrý oběd je na světě.