Treska pod peřinkou

Recepty, Ryby

Suroviny

2 pěkné porce chlazené tresky
1 lžíce oleje
Peřinka:
60 g hodně změklého másla
hrst nasekané petrželky
2 stroužky česneku
2 menší šalotky
1 lžička hořčice
2 lžíce strouhaného parmazánu
1 lžíce mouky
sůl, pepř
šťáva z poloviny citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Měkké máslo rozmícháme s hořčicí, petrželkou, najemno nasekanou šalotkou a česnekem, přimícháme parmazán a mouku, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Připravenou směs - peřinku odložíme stranou.

  2. Rybu lehce osolíme a na rozehřátém oleji ji v pánvi opečeme asi 4 minuty z každé strany. Na dno zapékací misky nandáme lžíci připravené směsi a opečené kousky ryby opatrně přendáme do misky.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°c a necháme péci 5 minut. Misku vyndáme z trouby, na rybu navršíme peřinku a vrátíme asi na 10 minut do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!