Treska pod peřinkou
Recepty, RybySuroviny
- 2 pěkné porce chlazené tresky
- 1 lžíce oleje
- Peřinka:
- 60 g hodně změklého másla
- hrst nasekané petrželky
- 2 stroužky česneku
- 2 menší šalotky
- 1 lžička hořčice
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 lžíce mouky
- sůl, pepř
- šťáva z poloviny citrónu
Postup Treska pod peřinkou
Postup přípravy receptu
-
Měkké máslo rozmícháme s hořčicí, petrželkou, najemno nasekanou šalotkou a česnekem, přimícháme parmazán a mouku, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Připravenou směs - peřinku odložíme stranou.
Rybu lehce osolíme a na rozehřátém oleji ji v pánvi opečeme asi 4 minuty z každé strany. Na dno zapékací misky nandáme lžíci připravené směsi a opečené kousky ryby opatrně přendáme do misky.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°c a necháme péci 5 minut. Misku vyndáme z trouby, na rybu navršíme peřinku a vrátíme asi na 10 minut do trouby.