Kuře pečené v cibulové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
4 větší cibule
sůl
pepř
drcený kmín
2 bobkové listy
hladká mouka
1 lžička cukru
2 lžičky octa
drůbeží vývar
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozdělíme na čtvrtky, porce masa osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V hrnci se silným dnem rozpustíme kousek másla a porce kuřete ze všech stran osmahneme.

  2. Oloupané cibule nakrájíme na proužky, dáme do mísy, lehce osolíme, přimícháme lžíci mouky, lžičku cukru a 2 lžičky octa. Cibuli přidáme k osmahnutému masu, přidáme bobkové listy, drcený kmín, zamícháme a vše krátce orestujeme. Pak přilijeme hrnek drůbežího vývaru a hrnec přendáme do trouby vyhřáté na 220°C. Necháme péci, až je maso měkké a cibule se rozpeče na omáčku, občas cibuli promícháme a je-li třeba, přilijeme trochu vývaru.

  3. Když je kuře měkké, hrnec vyndáme z trouby, odstraníme bobkové listy a omáčku promícháme. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!