Kuře pečené v cibulové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 4 větší cibule
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 2 bobkové listy
- hladká mouka
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky octa
- drůbeží vývar
- máslo
Postup Kuře pečené v cibulové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Kuře rozdělíme na čtvrtky, porce masa osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V hrnci se silným dnem rozpustíme kousek másla a porce kuřete ze všech stran osmahneme.
Oloupané cibule nakrájíme na proužky, dáme do mísy, lehce osolíme, přimícháme lžíci mouky, lžičku cukru a 2 lžičky octa. Cibuli přidáme k osmahnutému masu, přidáme bobkové listy, drcený kmín, zamícháme a vše krátce orestujeme. Pak přilijeme hrnek drůbežího vývaru a hrnec přendáme do trouby vyhřáté na 220°C. Necháme péci, až je maso měkké a cibule se rozpeče na omáčku, občas cibuli promícháme a je-li třeba, přilijeme trochu vývaru.
Když je kuře měkké, hrnec vyndáme z trouby, odstraníme bobkové listy a omáčku promícháme. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.