Špagety se špenátovým pestem a parmezánem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balení oblíbených špaget
- 125 g čerstvého baby špenátu
- 3 lžíce nahrubo strouhaného parmezánu
- 3 lžíce slunečnicových semínek
- 2 stroužky česneku
- 0,5 lžičky soli
- čerstvě mletý pepř
- 100 ml kvalitního panenského olivového oleje
- strouhaný parmezán na posypání
Postup Špagety se špenátovým pestem a parmezánem
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Špenát dáme do vyšší nádoby, přidáme strouhaný parmezán, slunečnicová semínka, na plátky pokrájený česnek, osolíme, opeříme a zalijeme olivovým olejem. Tyčovým mixérem vymixujeme na pesto (někdo má rád úplně najemno, někdo zase hrubší - záleží na chuti každého).
Z uvařených špaget slijeme vodu, ale necháme si jí v hrnci cca 8-10 lžic, přidáme pesto a vše společně zamícháme, aby se pestem obalila každá těstovina. Voda ze špaget nám to lehce naředí a půjde to snáze. Necháme už jen minutku společně prohřát a můžeme podávat.
Na talíři nakonec posypeme strouhaným parmezánem a můžeme ještě dozdobit lístky čerstvého špenátu. Je to výborné, rychlé a poměrně zdravé jídlo.