Marocký kebab

Recepty, Mleté maso

Suroviny

450 g mletého libového jehněčího masa nebo hovězího masa
3 lžíce syrové strouhané cibule
1 lžíce nasekané petržele
1 lžička mletého kmínu
1 lžička chilli
1 lžička mleté skořice
¼ lžičky mletého zázvoru
1 vejce
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso, cibuli, bylinky, koření, vejce vše dobře promíchejte, pak přidejte ostatní a vše promíchejte dobře rukama.

  2. Směs vytvarujte do tvaru silných doutníků a dejte je na talíř (pokud nemáte špejle, můžete jen udělat placičky a grilovat stejně jako kebaby, na špejli se ale maso lépe griluje). Zakryjte je fólií a zhruba 1 hodinu je chlaďte.

  3. Asi 12 dřevěných špejlí nechte 30 minut nasáknout vodou. Každý doutník napíchněte na špejli a maso ještě upravte, aby zachovalo tvar.

  4. Kebaby grilujte 5-6 minut, pak je obraťte a opékejte stejnou dobu po druhé straně, aby byly stejnoměrně hnědé. Podávejte je ozdobené zeleninou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!