Marocký kebab
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 450 g mletého libového jehněčího masa nebo hovězího masa
- 3 lžíce syrové strouhané cibule
- 1 lžíce nasekané petržele
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička chilli
- 1 lžička mleté skořice
- ¼ lžičky mletého zázvoru
- 1 vejce
- sůl
- mletý pepř
Postup Marocký kebab
Postup přípravy receptu
-
Maso, cibuli, bylinky, koření, vejce vše dobře promíchejte, pak přidejte ostatní a vše promíchejte dobře rukama.
Směs vytvarujte do tvaru silných doutníků a dejte je na talíř (pokud nemáte špejle, můžete jen udělat placičky a grilovat stejně jako kebaby, na špejli se ale maso lépe griluje). Zakryjte je fólií a zhruba 1 hodinu je chlaďte.
Asi 12 dřevěných špejlí nechte 30 minut nasáknout vodou. Každý doutník napíchněte na špejli a maso ještě upravte, aby zachovalo tvar.
Kebaby grilujte 5-6 minut, pak je obraťte a opékejte stejnou dobu po druhé straně, aby byly stejnoměrně hnědé. Podávejte je ozdobené zeleninou podle chuti.