Kefta kebab marocký

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého libového jehněčího a/nebo hovězího masa
1 menší cibule
1/2 svazku koriandru
1 svazek hladkolisté petržele
1 a 1/2 lžičky mletého římského kmínu
1 lžička sladké papriky
1/4 lžičky čili vloček
1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
1/4 lžičky mleté skořice
(1/2 lžičky sušených okvětních lístků růže)
(sůl)
chuťově neutrální olej na potření grilu
K podávání:
grilovaná cibule
grilované rajče
salát tabbouleh
cibulový salát se sumachem
pita chleba

Postup přípravy receptu

  1. Budete-li grilovat na dřevěných špejlích, namočte je do studené vody.

  2. Nahrubo nakrájenou cibuli, otrhané lístky petržele, koriandr i se stonky vložte do mixéru a rozmixujte. Na závěr vhoďte lístky růže, použijete-li je. Textura záleží na Vás.

  3. Smíchejte mleté maso, koření a bylinkovou pastu. Případně osolte. Hněťte klidně 2 minuty. Zabalte do potravinové folie a nechte uležet v lednici hodinu, dvě.

  4. Gril, grilovací pánev potřete olejem. Obalte špejle, grilovací jehly (tak 9 cm šištička) a grilujte, otáčejte, 10 min. Dejte grilovat cibuli, rajče rozpulte a ogrilujte asi 2 minuty.

  5. Podávejte horké s přílohami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!