Kefta kebab marocký
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého libového jehněčího a/nebo hovězího masa
- 1 menší cibule
- 1/2 svazku koriandru
- 1 svazek hladkolisté petržele
- 1 a 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1/4 lžičky čili vloček
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1/4 lžičky mleté skořice
- (1/2 lžičky sušených okvětních lístků růže)
- (sůl)
- chuťově neutrální olej na potření grilu
- K podávání:
- grilovaná cibule
- grilované rajče
- salát tabbouleh
- cibulový salát se sumachem
- pita chleba
Postup Kefta kebab marocký
Postup přípravy receptu
-
Budete-li grilovat na dřevěných špejlích, namočte je do studené vody.
Nahrubo nakrájenou cibuli, otrhané lístky petržele, koriandr i se stonky vložte do mixéru a rozmixujte. Na závěr vhoďte lístky růže, použijete-li je. Textura záleží na Vás.
Smíchejte mleté maso, koření a bylinkovou pastu. Případně osolte. Hněťte klidně 2 minuty. Zabalte do potravinové folie a nechte uležet v lednici hodinu, dvě.
Gril, grilovací pánev potřete olejem. Obalte špejle, grilovací jehly (tak 9 cm šištička) a grilujte, otáčejte, 10 min. Dejte grilovat cibuli, rajče rozpulte a ogrilujte asi 2 minuty.
Podávejte horké s přílohami.